bereikbaarheid-verkeer

06 jul 2015, 16:04

Wegwerkzaamheden aan Rijksweg in Groningen; stremmingen in weekenden bij Ruischerbrug en Ruischerwaard

Wegwerkzaamheden aan Rijksweg in Groningen; stremmingen in weekenden bij Ruischerbrug en Ruischerwaard

Om na de zomer meer auto’s te kunnen verwerken, zullen er binnenkort wegwerkzaamheden van start gaan aan de Rijksweg - de weg naar Delfzijl -  waardoor het verkeer er deze vakantie mogelijk te maken krijgt met ernstige overlast.

 

Kabels en leidingen worden verlegd om meer ruimte te scheppen voor het wegverkeer. Die ruimte is onder meer nodig voor extra rechtsaf-stroken, bij onder meer woonwijk Ruischerwaard. Door die stroken kunnen de verkeersregelinstallaties na de zomer meer auto’s verwerken. Er wordt verwacht dat het verkeer daardoor beter zal doorstromen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Busstation

Het meeste werk verwacht de provincie bij het kruispunt Ruischerbrug. Hier legt de provincie onder andere een busstation aan op de hoek van Lewenborg naar de binnenstad. Busreizigers uit Delfzijl (lijn 140) kunnen daar vanaf december overstappen op Q-link-buslijn 3 (Lewenborg-Leek).
 

Door de werkzaamheden zijn er stremmingen in de weekenden van 17-20 juli (Ruischerwaard-Ruischerbrug, 31 juli-3 augustus (ringweg Ruischerwaard), 5-10 augustus (Ruischerwaard-Garmerwolde).

Bij de laatste is het hele kruispunt dicht en zijn lange omleidingen van toepassing.

 

(Archieffoto: Provincie Groningen.)