Bereikbaarheid & Verkeer

VIDEO: Rij mee met de GIC over de nieuwe Noordzeebrug - drie filmimpressies

Sinds vorige week vrijdag rijden de eerste auto’s over de nieuwe Noordzeebrug. Groningen is een prachtig nieuw stukje ringweg rijker. En volgens wethouder Paul de Rook en gedeputeerde Mark Boumans gaat het om een belangrijke schakel in het wegennet rond de stad. De automobilisten rijden nu vanuit de richting Eemshaven ‘verhoogd’ de stad in en uit. De GIC maakte een proefritje en nam ook meteen even de omleiding mee, die tot november geldt. (Bekijk de 3 video's die bij dit bericht horen, en deel deze impressies van een nieuw stukje Groningen op Facebook.)


Leestijd: 1 minuut

Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is klaar en is ruim drie meter hoger dan de oude Noordzeebrug. Tegelijkertijd is er bij de Bedumerweg ook een nieuw viaduct gerealiseerd, ruim 7 meter hoog op mooi vormgegeven palen. Ook daar een panoramisch uitzicht op dit gedeelte van de stad.

De aannemerscombinatie Oosterhof Holman/ Van Spijker gaat zich de komende maanden concentreren op de bouw van het tweede deel van de brug, zodat straks ook fietsers en voetgangers er gebruik van kunnen maken. Ook gaan ze aan de slag met een nieuwe rotonde bij de Bedumerweg en de bijbehorende verbindingswegen naar de Noordelijke Ringweg.

De aanvankelijk geplande feestelijke opening met de omgeving is geannuleerd vanwege het recente dodelijk ongeval bij het nieuwe viaduct. De provincie Groningen en de betrokken aannemers zullen bekijken of er een ander geschikt moment is om de omgeving op een andere manier te betrekken bij de werkzaamheden.

Tot november 2015 voor verkeer richting Eemshaven kleine omleiding

Voor verkeer dat vanaf de Bedumerweg richting het noorden/Eemshaven wil rijden, geldt tot november een kleine omleiding. Het verkeer gaat nu – in plaats van rechts af te slaan bij de verkeerslichten bij de Bedumerweg/Ring Noord – rechtdoor onder het nieuwe viaduct bij het bedrijventerrein de Hoogte door naar Ring Noord,  om bij de eerste afslag rechts (Iepenlaan/Selwerderhof) te nemen, onder de ringweg (Plataanlaan) door te rijden en de oprit aan de andere zijde te nemen en vervolgens over de Noordelijke Ringweg richting Eemshaven te rijden.

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_1504356695&feature=iv&src_vid=89GIRL7kZd4&v=DAxn4p41-bc
Tijdelijke route vanuit de stad Groningen richting de Eemshaven
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_1717636631&feature=iv&src_vid=89GIRL7kZd4&v=Td5BOBCD4d0
Tijdelijke route vanuit de Eemshaven richting stad Groningen