Bereikbaarheid & Verkeer

Provincie onderzoekt nieuwe parallelweg N355 tussen Zuidhorn en Groningen

De provincie Groningen gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een parallelweg langs de provinciale weg N355 tussen Zuidhorn en Groningen. Het verkeer op deze weg stroomt op dit moment onvoldoende door.


Leestijd: 1 minuut

Provincie onderzoekt nieuwe parallelweg N355 tussen Zuidhorn en Groningen
Provincie onderzoekt nieuwe parallelweg N355 tussen Zuidhorn en Groningen

De provincie heeft al geruime tijd de wens om de N355 aan te pakken. In 2006 werd al onderzoek gedaan naar de verkeerssituatie op deze weg. Dit onderzoek is geactualiseerd en daaruit blijkt dat de problemen op de weg nog steeds spelen. Oorzaak daarvan zijn de vele in- en uitritten in combinatie met de grote hoeveelheid verkeer. Het verkeer moet vaak afremmen en weer optrekken. Hierdoor stroomt het verkeer niet goed door. Bovendien kan dit voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Naar verwachting neemt het verkeer de komende jaren nog verder toe en worden daarmee de problemen op de N355 groter.

Parallelweg

Om de doorstroming en veiligheid te verbeteren wil de provincie het aantal aansluitingen op de weg zo veel mogelijk opheffen door waar nodig een parallelweg aan te leggen. De parallelweg is ook een goed alternatief voor het langzame (landbouw) verkeer. Bij de aanleg van de Fietsroute Plus en de uitwerking van de plannen rondom Nieuwklap is al zo veel mogelijk rekening gehouden met een toekomstige parallelweg langs de N355. Voor de aanpak van de N355 tussen Groningen en Zuidhorn wordt een budget van 17,5 mln gereserveerd.