bereikbaarheid-verkeer

10 dec 2015, 09:09

Provincie onderzoekt beste route ‘superfietspad’ tussen Groningen en Leek

Provincie onderzoekt beste route ‘superfietspad’ tussen Groningen en Leek

Wat is de beste route voor een Fietsroute Plus van Groningen naar Leek? De provincie Groningen onderzoekt hiervoor twee mogelijkheden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van de oorspronkelijke vier mogelijke routes zijn er nog twee in beeld: een route parallel aan de zuidkant van A7 en een route ten zuiden van het Leekstermeer. Naar deze beide routes vindt vervolgonderzoek plaats om te kijken wat het beste tracé is voor de fietsroute.

 

Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot rond de vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto.

 

Van de Fietsroute Plus profiteren scholieren en forenzen, maar ook recreanten. De route Groningen-Leek  is een van de Fietsroutes Plus die in de provincie Groningen gepland staan. Er liggen al Fietsroutes Plus naar  Zuidhorn en Bedum. Daarnaast komen er nog Fietsroutes Plus naar Ten Boer, Winsum, en Haren en wellicht Assen.