bereikbaarheid-verkeer

07 okt 2016, 11:11

Provincie ondervraagt fietsers over Fietsroute Plus Groningen-Bedum

Provincie ondervraagt fietsers over Fietsroute Plus Groningen-Bedum

Medewerkers van de provincie Groningen hebben onlangs langs het fietspad tussen Groningen en Bedum enquêtes afgenomen. De provincie wil van de fietsers weten wat ze van de nieuwe Fietsroute Plus vinden. Ook vandaag nog kunnen mensen hun mening geven over de Fietsroute Plus tussen Groningen en Bedum. Dat kan digitaal via www.fietsrouteplus.nl.. Deelnemers maken kans op een cadeaubon van 100 euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fietsroute Plus

Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot rond de vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto. Van de Fietsroute Plus profiteren scholieren en forenzen, maar ook recreanten. Er liggen al Fietsroutes Plus naar Zuidhorn en Bedum. Daarnaast komen er nog Fietsroutes Plus naar Ten Boer, Winsum, Haren, Leek en wellicht Assen.

 

Veel geld

De provincie heeft de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in de aanleg van de Fietsroute Plus tussen Groningen en Bedum. Het bestaande fietspad is verbreed en verlegd om de verkeersveiligheid te verbeteren en het fietsen tussen Groningen en Bedum aantrekkelijker te maken. Met de enquête wil de provincie van de gebruikers van het fietspad weten hoe zij de nieuwe Fietsroute Plus ervaren.

 

Vandaag nog

 

Ook fietsers die meestal een andere route tussen Groningen en Bedum nemen werd gevraagd de enquête in te vullen. Alle bewoners van Bedum, Noordwolde en Zuidwolde kregen hiervoor een brief. De enquête is ook digitaal in te vullen via www.fietsrouteplus.nl. De enquête is in te vullen tot en met 7 oktober 2016. De resultaten van de enquête worden gebruikt in de plannen voor verdere verbetering van het fietsnetwerk in de provincie Groningen.