Bereikbaarheid & Verkeer

N366: aanleg ongelijkvloerse kruisingen en bouw viaduct van start

Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer en wethouder René ter Horst van de gemeente Vlagtwedde geven  dinsdag 3 juni het officiële startsein voor twee bijzondere projecten aan de provinciale weg N366.


Leestijd: 1 minuut

N366: aanleg ongelijkvloerse kruisingen en bouw viaduct van start
N366: aanleg ongelijkvloerse kruisingen en bouw viaduct van start

Twee ongelijkvloerse kruisingen

Dit jaar werkt de provincie aan twee kruisingen van de N366 om de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. De kruisingen van de N366 met de Nulweg en met de A.G. Wildervanckweg ter hoogte van AVEBE worden ongelijkvloers gemaakt. Bij de A.G. Wildervanckweg wordt een heel nieuw viaduct aangelegd en de N366 wordt verhoogd tussen het nieuwe viaduct en het bestaande viaduct over de Jipsingboermussel. Deze werkzaamheden duren ruim een jaar, tot augustus 2015.

Bij de kruising met de Nulweg komen nieuwe op- en afritten van de N366 naar de Nulweg. Deze worden op de Nulweg aangesloten door middel van rotondes. Ook legt de provincie een nieuw fietspad aan, vanaf het COA richting de Nulweg en over het Nulweg-viaduct. De werkzaamheden duren tot begin september. In deze periode blijft de N366 open voor verkeer, maar is de Nulweg één keer gestremd, van 2 tot 26 juni. Het verkeer richting Ter Apel en Ter Apelkanaal wordt dan omgeleid via de aansluiting met de Westerstraat en de Viaductstraat.

N366 Veilig

Dee projecten vinden plaats in het kader van het project N366 Veilig, waarin de provincie samen met de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde en de politie werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N366.

Kijk voor meer informatie op www.n366veilig.nl.