bereikbaarheid-verkeer

24 okt 2015, 12:12

Plannen voor intercitybus tussen Groningen en Eindhoven

Plannen voor intercitybus tussen Groningen en Eindhoven

Het Duitse vervoersbedrijf FlixBus wil intercitybussen tussen Groningen en Eindhoven laten rijden. Dat meldt de NOS. Het Duitse busbedrijf verzorgt al intercityverbindingen tussen een aantal Nederlandse en Duitse steden. Vanuit Groningen rijden de bussen van FlixBus bijvoorbeeld rechtstreeks naar steden als Bremen, Hamburg en Berlijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Binnen Nederland rijden nog geen intercitybussen. Daar moet volgens FlixBus verandering in komen met een lijn tussen Groningen en Eindhoven. Ook wil het bedrijf vanuit Eindhoven op Enschede gaan rijden.

In tegenstelling tot de ritten naar het buitenland moet het bedrijf hiervoor een ontheffing aanvragen. FlixBus heeft een dergelijke aanvraag inmiddels ingediend bij de provincie Noord-Brabant. Die heeft al aangegeven niet onwelwillend tegenover de plannen te staan.

Volgens de NOS is Noord-Brabant in overleg met andere provincies, het Rijk en vervoersbedrijven over de aanvraag van FlixBus. Verwacht wordt dat daar nog voor het einde van het jaar een besluit uitrolt.