Bereikbaarheid & Verkeer

Plannen voor Hoofdstation Groningen uitgewerkt

Het Hoofdstation in Groningen krijgt een zeer ingrijpende opknapbeurt.


Leestijd: 1 minuut

Plannen voor Hoofdstation Groningen uitgewerkt
Plannen voor Hoofdstation Groningen uitgewerkt

Dat is noodzakelijk om de verwachte reizigersgroei op te kunnen vangen. Het is nog niet precies bekend wat er allemaal precies gaat gebeuren, maar vanaf vrijdagmorgen weten we veel meer.Dan zal de Stuurgroep Groningen Spoorzone een toelichting op de plannen voor het Hoofdstation.

Om te bepalen of het Hoofdstation de verwachte reizigersgroei goed kan opvangen, zijn de eerste plannen namelijk verder uitgewerkt in een ‘Ruimtelijk Functioneel Ontwerp’.

Ook hebben de Stadsbouwmeester, de Provinciaal Bouwmeester en de Spoorbouwmeester met hulp van NL. Architects in beeld gebracht hoe het Hoofdstation er mogelijk uit te komt te zien aan de hand van impressies en referentiebeelden.

De voorzitter van de Stuurgroep Groningen Spoorzone en wethouder Paul de Rook (Gemeente Groningen), gedeputeerde Mark Boumans (provincie Groningen) regiodirecteur Noord-Oost Ineke van Gent (NS) en regiodirecteur Jan Mulder (ProRail) zullen samen de toelichting verzorgen.

De Groninger Internet Courant zal de plannen en impressies vrijdag in de loop van de ochtend zo snel mogelijk presenteren.

Meer informatie:

Achtergrondinformatie is nu al te vinden op de website:

www.groningenbereikbaar.nl/spoorzone

( De situatie op bovenstaande tekening betreft een eerste, nog niet uitgewerkte archiefimpressie van het Hoofdstation, en wordt vrijdag dus niet meer gepresenteerd, maar mogelijk wel een uitwerking.)