bereikbaarheid-verkeer

24 feb 2016, 10:10

‘Plannen voor binnenstad vanuit toeristisch oogpunt hele verbetering voor Groningen’

‘Plannen voor binnenstad vanuit toeristisch oogpunt hele verbetering voor Groningen’

Vanuit toeristisch oogpunt beschouwd zijn de plannen voor de binnenstad een hele verbetering. Dankzij de uitbreiding van het voetgangersgebied wordt het verblijfsklimaast in de binnenstad van Groningen een stuk beter.’ Dat zegt directeur Hans Poll van Marketing Groningen deze week in het blad CityScoop, het verenigingsblad van de Groningen City Club. Maar de directeur heeft ook enkele punten van kritiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Wij zijn blij met de plannen voor de binnenstad in de Binnenstadsvisie. Als je het bekijkt vanuit het oogpunt van het toerisme dan is het een hele verbetering, want het verblijfsklimaat in de binnenstad wordt een stuk beter. Het voetgangersgebied wordt vergroot, er komen meer bankjes en meer groen. Een ander positief punt is dat er een betere verbinding komt vanaf Ikea, en dat is goed voor de aanvoer van bezoekers naar de binnenstad vanaf die kant van de stad’.

Maar behalve lof heeft Hans Poll ook enkele kritische opmerkingen. Volgens hem vinden buitenlandse toeristen Groningen als fietsstad fantastisch, maar je kunt het soms ook iets te bont maken. ‘Ik vind het goed dat er ook naar gekeken gaat worden hoe we overlast van fietsers of slecht geparkeerde fietsen kunnen voorkomen.’

Poll heeft ook nog een wens. ‘De Diepenring functioneert momenteel een beetje als rand van de binnenstad. Wat zou het mooi zijn wanneer we de Diepenring meer bij de binnenstad zouden kunnen betrekken. Kijk maar eens naar café De Sigaar bij de A-Brug: nu dat gebied is opgeknapt en beter ingericht, hoort het veel meer bij de binnenstad. Ik denk dat we dat op veel meer plekken moeten doen. Dat zou vanuit toeristisch oogpunt heel goed zijn. Maar verder ben ik zeer tevreden met de Binnenstadvisie!’, aldus Hans Poll.