bereikbaarheid-verkeer

26 aug 2016, 10:10

Plaatsen van geluidsschermen ligt op schema; grote renovatie van ringwegen bijna klaar

Het plaatsen van nieuwe geluidsschermen langs de noordelijke ringweg in Groningen ligt op schema. Inmiddels is er al een flink stuk aan schermen vervangen tussen het knooppunt Reitdiepplein en de spoorbrug Groningen-Sauwerd  aan de stadszijde. Vanwege de werkzaamheden zijn er beperkte rijstroken beschikbaar. Het is nog niet bekend hoe lang het nog duurt voordat het hele stuk van twee kilometer is voorzien van nieuwe schermen, maar dat zal zeker nog een aantal dagen in beslag nemen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe kunststof geluidsschermen komen op dezelfde plek te staan als de oude, die hoognodig aan vervanging toe waren. De oude geluidsschermen zijn eind juni verwijderd. Tevens is toen ook een nieuw afwateringssysteem langs de Noordelijke Ringweg aangelegd. De nieuwe schermen zijn iets hoger,  hebben een kleurrijk palet en geven de automobilist het gevoel langs een groene subtropisch woud te rijden.

De werkzaamheden maken deel  uit van de zomerwerkzaamheden die  tot eind augustus duren.  Hierbij wordt  er onder andere ook  een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, en nieuwe bebording en vervanging van geluidsschermen aangelegd. Ook wordt de laatste hand gelegd aan een grote renovatie van de Ring Oost, die vijf jaar in beslag heeft genomen.  

Nu die renovatie is afgerond, wordt het tijd om het stokje over te geven aan de ombouw van de Ring Zuid. Daarvoor zijn al voorbereidende werkzaamheden gedaan, maar het wachten is nog op een uitspraak van de Raad van State, voordat echt duidelijk wordt wanneer de grote werkzaamheden van start gaan.