bereikbaarheid-verkeer

21 apr 2016, 09:09

Parallelweg Europaweg weer open voor verkeer

Parallelweg Europaweg weer open voor verkeer

Vanaf aankomende vrijdag is de parallelweg van de Europaweg weer toegankelijk voor alle verkeer. De weg was vanaf half januari afgesloten omdat er kabels en leidingen moesten worden verlegd. Ook het tijdelijke fietspad bij de Barkmolenstraat verdwijnt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De wegenbouwer is op dit moment druk doende een ondergrond van puin (puinbaan) aan te leggen. De planning is dat donderdag 21 april de asfaltlaag wordt aangebracht. Vrijdag 22 april is de weg weer beschikbaar voor alle verkeer.

Als de weg vrijdag weer open gaat, begint een hoveniersbedrijf met het terugplaatsen van de heg ter hoogte van het pand van Ordina. Aanvankelijk zou de weg tijdelijk met klinkers worden bestraat. Hier is van afgezien omdat de weg dan later nogmaals zou moeten worden afgezet voor het asfalteren. Deze werkzaamheden worden nu gecombineerd.

Om de overlast voor fietsers te beperken, is eerder een tijdelijke fietsroute ingesteld. Deze loopt langs de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Hiermee is de omrijtijd teruggebracht van 5 naar 3 minuten. Een deel van de fietsroute bestaat uit een pad van rijplaten langs het trapveldje tussen de Barkmolenstraat en de Europaweg. Nu de gewone route weer open gaat, wordt het tijdelijke fietspad binnenkort weggehaald.