bereikbaarheid-verkeer

05 jan 2017, 10:10

OV-probeerkaart van Groningen Bereikbaar: drie weken gratis bus of trein voor woon-werkverkeer

OV-probeerkaart van Groningen Bereikbaar: drie weken gratis bus of trein voor woon-werkverkeer

Wie gewend is dagelijks met de auto naar en van het werk in Groningen te reizen, heeft nu de kans om te testen of het openbaar vervoer een goed alternatief biedt. Met de OV-probeerkaart van Groningen Bereikbaar kunnen forenzen drie weken lang gratis met de bus of trein naar het werk. Voor meer dan de helft van de automobilisten geldt namelijk dat ze een evengoed of zelfs beter reisalternatief hebben met het openbaar vervoer. Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is, helpt Groningen Bereikbaar hen slim op weg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de website van Groningen Bereikbaar staat een invulformulier met vragen over hoe u gebruikelijk naar uw werk gaat. Groningen Bereikbaar zoekt op basis van de antwoorden uit welke geschikte OV-alternatieven er zijn. Binnen twee werkdagen ontvangt u een reisadvies en kunt u de OV-probeerkaart aanvragen. Als het reizen met het OV goed bevalt, helpt Groningen Bereikbaar na de testperiode bovendien met het uitzoeken van het meest geschikte OV-abonnement.

De OV-probeerkaart is te gebruiken voor woon-werkverkeer met alle Qbuzz- en Arrivabussen, Arriva-treinen met bestemming Groningen en NS-treinen op het traject Beilen - Groningen (2e klas).

Kijk voor meer informatie op www.groningenbereikbaar.nl