bereikbaarheid-verkeer

09 jun 2015, 10:10

Oostelijke ringweg: Nieuw knooppunt bij Hornbach op 15 juni nagenoeg klaar

De nieuwe aansluitingen bij het knooppunt Groningerweg met de Oostelijke Ringweg - ter hoogte van de Hornbach – zijn nagenoeg klaar. Naar verwachting zijn de nieuwe aansluitingen vanaf de Groningerweg richting Ring Oost in rond 15 juni klaar. Ook kunnen auto's en fietsers dan weer gebruik maken van de Groningerweg, onder het viaduct richting de Hornbach.  (Foto: Werk in uitvoering ter hoogte van de Groningerweg/Hornbach Foto: Koos Boertjens- www.ringgroningen.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tijdelijke verkeerslichten en de aangepaste verkeerssituatie op en rondom het bedrijventerrein het Witte Lam zijn dan niet meer nodig en verdwijnen. Dat is drie maanden eerder dan gepland. Voordat het zover is, zijn er voorbereidende en afsluitende werkzaamheden. Weggebruikers moeten nog rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie.

 

Tussen 1 juni en 11 juni is het niet mogelijk om via de tijdelijke aansluiting vanaf de Eemshavenweg (bij de Hornbach) binnendoor naar Zuidwolde te rijden. Op de Oostelijke Ringweg worden bij het voormalige kruispunt met de Groningerweg nieuwe verbindingslussen aangelegd. Verkeer dat vanuit de stad naar Zuidwolde wil, moet dan een afslag later nemen (afslag Zuidwolde) op de Eemshavenweg. Dat geldt ook voor verkeer dat vanuit Zuidwolde naar de stad wil. Binnendoor via de tijdelijke aansluiting is dan niet mogelijk. Hornbach blijft wél bereikbaar.