bereikbaarheid-verkeer

01 aug 2016, 10:10

Onderzoek naar spoorlijn tussen Groningen en Emmen

Onderzoek naar spoorlijn tussen Groningen en Emmen

De Drentse gedeputeerde wil onderzoeken of een spoorlijn tussen Groningen en Emmen haalbaar is. Dat zegt hij in het Dagblad van het Noorden. Het onderzoek is dan onderdeel van een grote studie naar de mogelijkheid om de N34 te verdubbelen. Brink ziet een spoorlijn als een goed alternatief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De VVD en CDA in de Drentse Provinciale Staten kregen er onlangs een motie doorheen dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor het verdubbelen van de N34. Dat is nodig, omdat een snelle verbinding cruciaal is voor de economische ontwikkeling van het gebied. Volgens gedeputeerde Brink is verdubbeling echter niet haalbaar, omdat de kas van het Rijk al leeg is.

Brink pleit daarom om ook te kijken naar alternatieven en noemt daarbij een spoorverbinding tussen Groningen en Emmen. Het onderzoek moet zich ook richten op bijvoorbeeld treinen op waterstof. En Brink wil duidelijk hebben welke verkeersbewegingen er nu al in het gebied zijn.

De studie gaat in de herfst van start. Dan worden ook gevaarlijke plekken langs de N34 aangepakt om te zorgen voor minder ongelukken.