bereikbaarheid-verkeer

23 jan 2018, 10:10

Onderzoek naar meer fietsenstallingen in binnenstad

Onderzoek naar meer fietsenstallingen in binnenstad

De gemeente gaat kijken of er op meer plekken een ondergrondse fietsenstalling kan komen. Ze willen in de omgeving van de Vismarkt, het A-Kerkhof en de A-straat zo’n 2.000 ondergrondse fietsparkeerplaatsen hebben om een einde te maken aan een oerwoud van slordig geparkeerde fietsen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente gaat niet alleen op zoek naar ruimte voor stallingen onder de grond, maar onderzoekt ook of leegstaande panden kunnen worden gebruikt. Voor de zomer moet er meer duidelijkheid zijn over de mogelijkheden en de kosten.

Volgens de gemeente komt twee derde van de binnenstadsbezoekers op de fiets. Dat wordt toegejuicht, alleen is er wel veel overlast. Zo hebben ook blinden en slechtzienden last van de fietsen, die geleidestroken en trottoirs blokkeren.

Groninger Forum
In totaal wil de gemeente in de binnenstad zeker 6.000 parkeerplaatsen voor fietsen realiseren. Ook rondom de Westerhaven, de universiteitsgebouwen, de Grote Markt, het Zuiderdiep en bij de Poelestraat wordt gezocht naar oplossingen. Als het Groninger Forum klaar is, komen er in ieder geval 1200 plekken bij in de ondergrondse garage.