bereikbaarheid-verkeer

24 jan 2017, 09:09

Ondernemers opgeroepen met ideeën te komen bij aanpak zuidelijke ringweg

Ondernemers opgeroepen met ideeën te komen bij aanpak zuidelijke ringweg

De leden van de Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) zijn gisteren uitvoerig bijgepraat over de maatregelen die de komende jaren genomen zullen worden in het kader van de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst in het opleidingsgebouw voor de Automotive-branche van het Noorderpoortcollege. Tientallen leden waren naar de bijeenkomst gekomen om zich te laten informeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de bijeenkomst werd de uitslag gepresenteerd van een enquête onder bedrijven naar de bereikbaarheid. Daaruit blijkt dat veel ondernemers over het algemeen tevreden zijn over de bereikbaarheid per auto. In cijfers uitgedrukt waardeerden ze de bereikbaarheid met een 3,7 op een schaal van 1 tot 5. Ook de bevoorrading werd als ruim voldoende ervaren.

 

Namens de aannemerscombinatie Herepoort - de combinatie van aannemers die de zuidelijke ringweg de komende jaren gaat aanpakken - gaf omgevingsmanager Bert Kramer tekst en uitleg over de te nemen maatregelen. Hij vertelde dat de tijd van voorbereiding nu langzaam maar zeker op z’n einde loopt en dat onlangs de eerste van vele tientallen vergunningsaanvragen de deur is uitgegaan.

 

Overigens wil de aannemerscombinatie het noordelijke bedrijfsleven ook laten profiteren van de mega-klus. Zeventig procent van de omzet van in totaal driehonderd miljoen zou in het Noorden moeten terecht komen. Ook riep hij ondernemers en bedrijven op om met ideeën te komen. De werkzaamheden zullen in totaal ruim vier jaar duren. In 2021 moeten de werkzaamheden klaar zijn.