bereikbaarheid-verkeer

18 nov 2016, 11:11

Ondernemers aan oostzijde van Groningen bijgepraat over aanpak zuidelijke ringweg

Ondernemers aan oostzijde van Groningen bijgepraat over aanpak zuidelijke ringweg

Ondernemers uit oostelijke stadswijken, aangesloten bij bedrijvenvereniging VBNO, zijn gisteravond bijgepraat over de aanstaande opknapbeurt voor de zuidelijke ringweg.  Zelf hebben deze bedrijven de afgelopen jaren gemerkt hoe ingrijpend werkzaamheden aan de ringweg kunnen zijn, tijdens de recent afgeronde aanpak van de oostelijke ringweg. Maar inmiddels zijn deze bedrijven zeer tevreden over de compleet vernieuwde oostelijke ringweg.

Gisteravond bleek dat de werkzaamheden tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg ook gevolgen zullen hebben voor alle andere delen van Groningen. Maar de organisatie Groningen Bereikbaar doet er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

 

Een van die maatregelen betreft het bevorderen van alternatieven vormen van vervoer voor de auto. Zo was er onlangs al de actie “Low Car Diet”.

Ondernemersvereniging VBNO had die actie op haar website ondersteund, reden waarom Bert Oost van die vereniging als dank voor zijn inzet een prijsje kreeg van Helma Krekels namens Groningen Bereikbaar. Zij kondigde aan dat Groningen Bereikbaar binnenkort komt met speciale “business cards”, die bedrijven aan medewerkers kunnen geven zodat zij met het openbaar vervoer naar hun werk kunnen gaan reizen, in plaats van met de auto.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: