bereikbaarheid-verkeer

30 nov 2015, 11:11

Omleidingen bij Meeuwerderbaan en Winschoterdiep vanwege proefsleuven

Omleidingen bij Meeuwerderbaan en Winschoterdiep vanwege proefsleuven

Vanaf vandaag, maandag 30 november tot en met a.s. donderdagochtend 3 december worden er proefsleuven gegraven aan de Meeuwerderbaan en het Winschoterdiep. Het verkeer wordt omgeleid, zo meldt de website www.aanpakringzuid.nl  De toerit naar de zuidelijke ringweg blijft open.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg moeten veel kabels en leidingen in de bodem worden verlegd. Als voorbereiding op het verleggen van waterleidingen in de Oosterpoortwijk, gaat aannemer RoyalHaskoningDHV in twee straten proefsleuven graven. Dit gebeurt in opdracht van Waterbedrijf Groningen. Proefsleuven zijn smalle geulen, dwars op het trottoir en de rijbaan. Door deze proefsleuven te graven, kan de exacte ligging van de waterleidingen in de grond worden vastgesteld. De aannemer probeert de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Omwonenden hebben een brief van de aannemer gekregen met informatie. Tijdens de werkzaamheden kan in de afgesloten straten niet geparkeerd worden.

 

Winschoterdiep


Het Winschoterdiep tussen de Verlengde Frederikstraat en de Meeuwerderbaan (zie plattegrond) is hierdoor begin volgende week afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden beginnen op maandag 30 november om 7.30 uur en duren naar verwachting tot woensdag 2 december om 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via borden langs de weg. Deze werkzaamheden zijn overdag.