Bereikbaarheid & Verkeer

Noordzeebrug: werk aan imposante brug aan noordzijde Stad vordert

Groningen krijgt er aan de noordzijde een imposante brug bij: de Noordzeebrug, over het Van Starkenborghanaal. De brug verbindt de Eemshavenweg met onder meer de Bedumerweg en de ringwegen. Vanaf volgende week ontstaat daar door het vorderen van de werkzaamheden een nieuwe verkeerssituatie voor fietsers.


Leestijd: 1 minuut

Noordzeebrug afgesloten voor fietsers en voetgangers
Noordzeebrug afgesloten voor fietsers en voetgangers

Vanaf 12 januari 2015 breekt er met name voor bewoners en directe omgeving van de Curaçaostraat  een periode van (geluids)overlast aan door werkzaamheden. Tevens wordt dan de verkeerssituatie op de Noordzeebrug veranderd en kunnen fietsers en voetgangers niet meer gebruik maken van de Noordzeebrug.

De verwachting is dat vanaf vrijdagavond 6 februari de nieuwe situatie geldt voor automobilisten. Zij gaan dan aan de andere zijde van de Noordzeebrug rijden. Voor verkeer komende vanuit de Bedumerweg richting het noorden (Eemshaven) geldt dan een extra 'omleidingslus' via de Plataanweg. Hieover volgt begin januari nog aparte communicatie.

Geluidsoverlast en nieuwe verkeerssituatie

Het eerste brugdeel is nu nagenoeg gereed. Vanaf medio januari start de aannemer met de bouw van het andere gedeelte van de nieuwe brug. Het verkeer dat tot nu toe aan de "stadszijde" heeft gereden, wordt dan overgezet op de nieuwe brug en het nieuwe viaduct De Hoogte. Het verkeer komt daarmee aan de "Winsumzijde" te rijden. De Bedumerweg wordt tijdelijk aangesloten op de op- en afritten die zijn aangelegd aan de zijde van het industrieterrein De Hoogte. Fietsers kunnen dan niet meer de brug over en krijgen een omleidingsroute.

Inloopbijeenkomst 15 december

Op maandag 15 december 2014 heeft de provincie Groningen een inloopbijeenkomst gehouden over het vervolg van de werkzaamheden in de omgeving van de Noordzeebrug.Tijdens deze bijeenkomst hebben vertegenwoordigers van de provincie Groningen, de gemeente Groningen én de aannemerscombinatie Van Spijker Infrabouw BV / Oosterhof Holman Infra BV  de aanwezigen van informatie voorzien en uw eventuele vragen beantwoord.