bereikbaarheid-verkeer

23 apr 2016, 19:07

Noordzeebrug: kleine verzakking, maar zeker geen ernstige situatie

Noordzeebrug: kleine verzakking, maar zeker geen ernstige situatie

Op het viaduct bij de nieuwe Noordzeebrug is door een kleine verzakking een hobbel ontstaan. Deze hobbel is niet mooi, en kan hinderlijk zijn voor automobilisten. Maar een en ander zal snel worden verholpen. Er is dan ook beslist geen sprake van een ernstige situatie. Dat meldt een woordvoerder van de provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eerder meldden wij dat er sprake is van een  verzakking in de weg tussen het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg en de nieuwe Noordzeebrug aande Curaçaostraatzijde. Uit die formulering zou de indruk kunnen ontstaan dat er sprake zou zijn van een ernstige sitiuatie. Maar volgens de woordvoerder is dat zeker niet het geval.

“Er geen sprake is van een ernstige situatie. Er is bovenop het nieuwe viaduct door deze kleine verzakking een hobbel ontstaan. Dit is esthetisch niet mooi en draagt ook niet bij aan het rijcomfort van de automobilist. Vandaar dat dit netjes wordt bijgewerkt. Dus de brug zakt niet in!!!”.

De werkzaamheden om de verzakking aan te pakken starten begin mei.

Vanaf maandag 9 mei t/m vrijdag 3 juni is er rondom de Noordzeebrug verkeershinder vanwege beperkte rijstroken. In de eerste twee weken van mei geldt deze verkeershinder voor verkeer dat de stad uitgaat. Vanaf 23 mei t/m 3 juni moet verkeer dat vanuit de richting Eemshaven de stad inrijdt ook rekening houden met filevorming.