bereikbaarheid-verkeer

09 jul 2015, 10:10

Nog sneller in de binnenstad dankzij digitale borden

Nog sneller in de binnenstad dankzij digitale borden

Binnenkort zul je ze minder treffen in de binnenstad: de verdwaalde automobilist. Dankzij een nieuw parkeerroutesysteem wordt de stad verlost van onnodig verkeer van zoekende automobilisten. Eind deze zomer kan men dankzij nieuwe digitale borden gemakkelijker een vrije parkeerplek vinden op een p+r-terrein of in een parkeergarage. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Automobilisten die via de A7 of de A28 de stad binnenrijden, komen langs digitale informatiepanelen. Deze bieden niet alleen actuele informatie over de verkeerssituatie, maar geven ook ruim van tevoren aan of er nog ruimte is op de nabijgelegen P+R-terreinen.

Wie dichter bij de stad wil parkeren treft op de toegangswegen naar de binnenstad borden aan die de route naar parkeergarages aangeeft. Nog dichter bij de parkeergarages staan informatiepanelen met de melding ‘vol’ of ‘vrij’. Hierdoor weet de automobilist direct of er nog een beschikbare plek is. Een handig systeem, die ook uitkomst biedt tijdens wegwerkzaamheden. Als er omleidingen zijn, zullen de informatieborden de automobilisten naar de parkeergarage sturen die het gemakkelijkste bereikbaar is.

Een goede parkeerplek vinden bij een bezoekje aan de binnenstad wordt dus steeds gemakkelijker, maar let wel: volg de borden goed en vertrouw niet alleen op je TomTom.