bereikbaarheid-verkeer

13 apr 2016, 07:07

Nieuwsbrief voor omwonenden Julianaplein en Vrijheidsplein over verleggen kabels en leidingen

Nieuwsbrief voor omwonenden Julianaplein en Vrijheidsplein over verleggen kabels en leidingen

Omwonenden van het Julianaplein en het Vrijheidsplein in de stad hebben afgelopen week een nieuwsbrief gekregen over werkzaamheden die binnenkort in hun buurt plaatsvinden. Het gaat om het verleggen van kabels en leidingen die voor de ombouw van de zuidelijke ringweg in de weg liggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de buurt van de zuidelijke ringweg liggen talloze kabels en leidingen in de grond. Het gaat om vele kilometers drinkwaterleidingen, elektriciteitskabels en gas- en rioolbuizen. Ze volgen vaak de hoofdwegen omdat ze niet onder gebouwen door mogen lopen. Bij de ombouw van de zuidelijke ringweg ligt een deel hiervan in de weg. Het verleggen hiervan is een grootscheepse operatie, die al in 2015 is begonnen.

In 2016 gaat het vooral om de omgeving van het Julianaplein en het Vrijheidsplein. Daar worden nieuwe kabels en leidingen aangelegd en oude weggehaald. Voor de werkzaamheden moet soms de straat of de stoep voor langere tijd open.

Omwonenden gaan hier hinder van ondervinden. Daarom hebben zij vorige week een nieuwsbrief ontvangen met meer informatie over de werkzaamheden die in hun omgeving gepland staan. Ook zijn ze uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Voordat de aannemer in een straat aan de slag gaat, krijgen de bewoners een brief met meer informatie.