bereikbaarheid-verkeer

11 jul 2014, 17:05

Nieuwe viaduct bij Kardinge vanaf vandaag al geopend voor verkeer

Nieuwe viaduct bij Kardinge vanaf vandaag al geopend voor verkeer

Het nieuwe viaduct bij Kardinge, dat onlangs op haar plek is ingereden, is sinds vandaag, maandag 14 juli,  open voor auto’s én bussen. Dit is een week eerder dan gepland. Auto's en bussen kunnen nu vanuit Kardinge naar  Ulgersmaborg Noord en vice versa rijden. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg is dan echter nog niet mogelijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat kan pas vanaf begin oktober. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg met bestemming Kardinge en/of  Ulgersmaborg-Noord dienen tot die tijd een omleidingsroute te volgen via Lewenborg.

 

Fietsers


Voor de fietsers is de verwachting dat ze de week erop van het nieuwe viaduct gebruik kunnen maken.  Vanaf 18 juli 19.00 uur (start sloop Windepad én oude viaduct) kunnen fietsers niet meer van het Windepad gebruik maken en geldt er een korte omleidingsroute.

 

Afrondende werkzaamheden tot begin oktober

 

In de komende weken werkt de aannemerscombinatie Oostherhof Holman/Van Spijker hard door aan de aansluiting van de nieuwe rotonden op het nieuwe viaduct .  Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan de middenberm, afwatering (riool), verlichting en fauna-passages. De verwachting is dat deze werkzaamheden begin oktober a.s. klaar zijn.


Voor meer informatie zie ook  

  www.ringgroningen.nl