Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe toe- en afrit Leonard Springerlaan

Na drie weken afsluiting, werd vorige week Ring West weer geopend. Naast dat de weg weer beschikbaar is, is er ook iets veranderd hier: er is een nieuwe toe- en afrit bij Martiniplaza. 


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Rijd je op Ring West vanuit het noorden (Paddepoel/Zuidhorn)? Dan kun je bij de Gasunie de afrit nemen naar de Leonard Springerlaan (Martiniplaza). Ook automobilisten vanaf de A7 en Laan Corpus den Hoorn kunnen de westelijke ringweg oprijden en via de nieuwe afrit direct rechts afslaan naar de Leonard Springerlaan. 

Vanaf de Leonard Springerlaan kun je sinds 21 maart ook de westelijke ringweg weer op richting het noorden (Paddepoel/Zuidhorn.

Moet je met de auto en kom je nou van de westelijke ringweg of de A7 en moet je naar de Paterswoldseweg of de Leonard Springerlaan? Dan kun je nu ook via deze weg rijden. De Laan Corpus den Hoorn is erg druk vanwege Operatie Ring Zuid, probeer deze te vermijden als dat kan.

Overige richtingen

Er komen hier nog een paar verbindingen bij. Zo kun je straks ook vanaf het Martiniplaza de westelijke ringweg op richting de A7. Ook het fietspad tussen de Leonard Springerlaan en het Stadspark gaat dit voorjaar open, net als de verbinding vanaf het Stadspark naar de Leonard Springerlaan. Deze wegen konden nog niet eerder afgemaakt worden vanwege het slechte weer van afgelopen najaar en winter. 

Meer over deze wegen lees je bij Aanpak Ring Zuid.