bereikbaarheid-verkeer

23 sep 2015, 11:11

Nieuwe snelle busverbindingen tussen stad en regio: bekijk hier de reportage op OOGTV

Stad en Ommeland krijgen Hoogwaardig Openbaar Vervoer, ook wel HOV genoemd: dat zijn nieuwe snelle busverbindingen tussen stad en regio.  Hoe prettig, comfortabel en snel het rijden per bus door Groningen daardoor straks wordt, dat kunt u zien in bijgaande video: een reportage dien gisteren werd uitgezonden op OOGTV, oftewel aflevering 13 uit de serie van “Komen&Gaan”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze aflevering gaat over Hoogwaardig Openbaar Vervoer, ook wel HOV genoemd: nieuwe snelle busverbindingen tussen stad en regio. De makers laten zien wat Hoogwaardig Openbaar Vervoer is en wat voor maatregelen er in en rond de stad worden genomen om deze bussen zo vaak en zo snel mogelijk te laten rijden.

 

Ook rijden ze mee met buschauffeur Ido Popma, op lijn 4. Met Theo Zaal, projectleider HOV-as West, hebben ze het over het laatste stukje HOV-as dat nog gelegd moet worden, tussen de Koeriersterweg en het station. 

 

Oostersingel

 

En met projectleider Gerd Boerema kijken ze wat er zoal verandert aan de Oostersingel, de straat die belangrijk is voor de bereikbaarheid van het UMCG en waar straks meer en snellere bussen gaan rijden.

 

Hoofdpersonen zijn:

Theo Zaal, projectleider HOV-as West

Ido Popma, buschauffeur

Gerd Boerema, projectleider werkzaamheden Oostersingel

 

Redactie, camera, regie en montage: Margriet Westerhof en Hendrik Jan van Telgen