bereikbaarheid-verkeer

16 feb 2018, 10:10

Nieuwe parkeerregels deel Oosterparkwijk en Tuinwijk

Nieuwe parkeerregels deel Oosterparkwijk en Tuinwijk

In samenspraak met bewoners is besloten vanaf 1 april betaald parkeren in te voeren in het zogenoemde blok Oosterhamrikkade in de Oosterparkwijk. Dat meldt de gemeente Groningen in een nieuwsbrief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bewoners mochten stemmen. 69% deed mee, waarvan 58% voor de invoering was.

 

In de Tuinwijk zijn de tijden voor betaald parkeren gelijkgetrokken aan die van de omliggende buurten, dat betekent op zaterdag tot 18:00 uur in plaats van 22:00 uur.

Het college van B en W heeft op 13 februari 2018 besloten betaald parkeren in te voeren in blok 3 (Oosterhamrikkade) in de Oosterparkwijk.

 

Dit besluit komt voort uit de afspraken die zijn gemaakt naar aanleiding van de invoering van betaald parkeren in de Bloemenbuurt-Zuid en Slachthuisstraat en omgeving. Op verzoek van bewoners uit dit blok is een peiling gehouden over betaald parkeren. Bewoners hebben in meerderheid gestemd voor betaald parkeren. Daarom kan in dit blok nu betaald parkeren worden ingevoerd, aldus B en W.

 

Daarnaast had het college al op op 4 juli 2017 besloten betaald parkeren in te voeren in de Professorenbuurt-Oost en op 10 okober 2017 besloten betaald parkeren in te voeren in de Tuinwijk en Helpman-Oost. Voor de invoering van betaald parkeren in deze gebieden heeft de gemeenteraad op 29 november 2017 krediet beschikbaar gesteld.

 

Om in de Tuinwijk, Helpman-Oost, Professorenbuurt-Oost en Oosterhamrikkade parkeervergunningen te mogen verlenen en om parkeerbelasting te mogen heffen, dient de parkeerregelgeving te worden aangepast. Hiertoe wordt de gemeenteraad voorgesteld de Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting 2018 aan te passen.

 

(Foto boven: Oosterhamrikkade - nieuwbouwwijk  in vogelvlucht - Foto Thuis Nieuwsbouwmakelaars)