bereikbaarheid-verkeer

06 dec 2016, 10:10

Nieuwe dienstregeling busvervoer in Groningen

Nieuwe dienstregeling busvervoer in Groningen

Vanaf 11 december geldt voor Groningen en Drenthe een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer. Onder andere de bussen tussen Groningen en Assen en Groningen en Emmen gaan vaker rijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uitbreiding Q-link

Het Q-linknetwerk breidt uit met lijn 6, Q-link paars, van P+R-Haren via Hoofdstation, centrum en UMCG naar Ten Boer, Appingedam en Delfzijl. Eerder was dit lijn 140. De laatste jaren is het aantal reizigers hier met bijna 50 procent gegroeid. Nu het een Q-linklijn wordt, rijden er langere bussen, met meer zitplaatsen.

Qliners

De Qliners trekken door de jaren heen ook steeds meer reizigers. Eén van de populaire Qliners is lijn 309 van Assen naar Groningen. Deze gaat nu ook op zaterdag en zondag overdag rijden. Ook de Qliner tussen Emmen en Groningen gaat vaker rijden vanwege de toenemende vraag.

Meer bussen vanaf P+R

Ook de P+R-terreinen in en rond de stad Groningen nemen in populariteit toe. De start van de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen zal daar ook aan bij gaan dragen. Vanaf P+R Haren/A28 gaan vanaf 11 december twee extra buslijnen rijden. De eerste via het Martini Ziekenhuis naar de Gasunie,  de tweede naar Zernike. Deze lijnen zijn vooral interessant voor forensen.