Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe busbaan van Hoogkerk naar Hoofdstation Groningen volgend jaar gerealiseerd

Het wordt vanaf november 2015 nog eenvoudiger om vanaf het Transferium Hoogkerk naar het Hoofdstation in Groningen te reizen. Dan moet een nieuwe busbaan volledig gereed zijn, zodat mensen die hun auto parkeren bij Hoogkerk snel en zonder vertragingen naar de binnenstad kunnen worden vervoerd.


Leestijd: 1 minuut

Paterswoldseweg: Stuurgroep kiest voorkeursontwerp tunnel met inbreng bewoners
Paterswoldseweg: Stuurgroep kiest voorkeursontwerp tunnel met inbreng bewoners

Deze busbaan is al grotendeels klaar: van Hoogkerk via de Peizerweg loopt er al een busbaan, die echter eindigt bij de spoorovergang aan de Paterswoldseweg. Daarom is er nog een laatste gedeelte voor de busbaan nodig, van de Paterswoldseweg tot aan het Hoofdstation.

Evenwijdig aan het spoor moet er dan nog een laatste stuk busbaan worden aangelegd tot aan het Noord-Willemskanaal, en kan de weg worden doorgetrokken over dat kanaal, onder het Emmaviaduct door richting station.

(Foto: Gemeente Groningen).

In verband met de aanleg van dit laatste deel van de busbaan tussen Hoogkerk en het Hoofdstation komt er op termijn ook nog een tunnel onder de Paterswoldseweg. Maar omdat die tunnel  in 2015 nog lang niet gerealiseerd is, komt er eerst een tijdelijke brug over de weg, zo is de bedoeling.

B en W stellen voor om voor de realisatie van het laatste stuk busbaan tussen Paterswoldseweg en Noord-Willemskanaal een bedrag van veertien miljoen euro beschikbaar te stellen.