bereikbaarheid-verkeer

23 mrt 2018, 10:10

Nieuwe bomen Groningen ‘s nachts geplant

Nieuwe bomen Groningen ‘s nachts geplant

Groningen is de afgelopen maanden langs de zuidelijke ringweg veel bomen kwijt geraakt in verband met de aanpak van die ringweg. Veel bomen komen daar over een paar jaar weer terug. Maar komende week al zullen er in de middenberm van de Griffeweg nieuwe bomen worden geplant, zodat het daar komende zomer al groener zal worden, zo meldt de website aanpakringzuid.nl  Het gaat om zestien eiken, en de werkzaamheden worden ’s avonds en nachts uitgevoerd. (Lees verder).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgende week gaat Combinatie Herepoort nieuwe bomen aanplanten op de Griffeweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de avonden en de nachten.

 

De Griffeweg is in mei 2017 heringericht als onderdeel van Aanpak Ring Zuid. De herinrichting was gericht op een betere doorstroming, zodat de weg tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg het extra verkeer goed aan kan.

 

De kruising van de Barkmolenstraat / Griffeweg / Boermandestraat is omgebouwd tot een zogenaamd voorrangsplein. De Griffeweg heeft een middenberm met groenstrook gekregen en een nieuwe bushalte. Verder is het oversteken voor fietsers veiliger gemaakt.

 

Zomereiken


Sluitstuk van de herinrichting is het aanplanten van nieuwe bomen in de middenberm. Er komen zestien zomereiken. Daarnaast zaaien we gras in en planten we bloemen.

 

Avonden en nachten


De groenwerkzaamheden moeten in de avonden en de nachten worden uitgevoerd in verband met de veiligheid. Het verkeer kan de werkzaamheden passeren. Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid van de weggebruikers. Omwonenden hebben een brief ontvangen met meer informatie.