bereikbaarheid-verkeer

18 nov 2014, 10:10

Nieuwe “bolfoto’s” geven 360 graden-overzicht van toekomstige situaties zuidelijke ringweg

Nieuwe “bolfoto’s” geven 360 graden-overzicht van toekomstige situaties zuidelijke ringweg

Wie graag wil weten hoe de zuidelijke ringweg en omgeving er over een paar jaar uit komt te zien, wanneer de ingrijpende werkzaamheden zijn afgerond, kan een kijkje nemen op de website www.aanpakringzuid.nl Daar zijn nu zogenaamde bolfoto’s te zien, een soort panoramafoto’s, die een zo goed mogelijk beeld geven van de veranderingen. Daardoor is een vergelijking van de huidige en de toekomstige situatie beter mogelijk.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoe ziet de stad eruit na de ombouw van de zuidelijke ringweg? Op deze vraag kan een steeds beter antwoord worden gegeven nu er weer nieuwe illustraties beschikbaar zijn gekomen. Op deze website zijn onlangs nieuwe ‘bolfoto’s’ geplaatst van onder meer de Brailleweg en de Hereweg.

 

‘Bolfoto’s‘ worden ook wel 360-gradenfoto’s of panoramafoto’s genoemd. Het zijn afbeeldingen waarbij u als gebruiker het beeld helemaal rond kunt draaien. Ook kunt u in- en uitzoomen. Zo kunt u zelf beslissen wat u bekijkt.

 

Straatbeeld
 

De 42 bolfoto’s op deze website geven vaak een verrassend beeld van de nieuwe situatie. Vooral op de plekken waar de zuidelijke ringweg verdiept wordt aangelegd. Soms verandert het straatbeeld hier compleet. Bijvoorbeeld op de plek waar de zuidelijke ringweg de Hereweg kruist. En ook de kruising Meeuwerderweg – Esperantostraat is bijna niet meer te herkennen. Ook de Brailleweg ondergaat een metamorfose. Dat is de weg tussen het Emmaviaduct en het Julianaplein.

Impressie
 

De bolfoto’s geven een impressie van de situatie omstreeks 2030, dat is tien jaar na afronding van het project. De daadwerkelijke ruimtelijke inpassing kan afwijken van de getoonde impressie.

 

http://aanpakringzuid.nl/actueel/2014/verrassende-afbeeldingen-stad/