bereikbaarheid-verkeer

28 apr 2017, 16:04

Nieuw transportmiddel voor Groningen: riksja voor hulpbehoevenden

Nieuw transportmiddel voor Groningen: riksja voor hulpbehoevenden

Groningen krijgt er een nieuw transportmiddel bij voor mensen die in meer of mindere mate hulpbehoevend zijn geworden: een riksja, bestuurd door vrijwilligers. Daartoe is een project opgezet onder de naam: ‘Fietsen Alle Jaren’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fietsen Alle Jaren is een project waarin vrijwilligers mensen die door ziekte en/of leeftijd niet meer zelfstandig kunnen fietsen, meenemen voor een tochtje door stad. Lekker met de wind door je haren genieten van de omgeving, waarbij door het weerzien met oude bekende plekken vaak allerlei herinneringen naar boven komen.
 

Ook het contact tussen verschillende generaties – de vrijwilligers zijn studenten van Hanze en RUG – maakt de tongen los. De ervaring elders leert dat ook bestuurders genieten van het contact met van de andere generatie. Het is een wederzijds genoegen.
 

Fietsen Alle Jaren is een samenwerkingsverband tussen de lokale afdeling van de Fietsersbond, de Gemeente Groningen en Zorgcentrum de Es in Selwerd (ZINN). De ritten worden van daaruit ondernomen.
 

Als het project slaagt zal het ongetwijfeld ook in andere wijken van de grond gaan komen.

 

Wethouder Paul de Rook geeft op woensdag 3 mei om 13.00 bij De Es, Beukenlaan, het officiële startsein.

 

Vanaf dat moment kunnen belangstellenden (ook vanuit de wijk!) – eventueel vergezeld van mantelzorgers – zich aanmelden voor een gratis rit bij (de receptie van) de Es.

 

Het digitale adres is: groningen@fietsenallejaren.nl