Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuw Park+Ride-terrein (P+R) bij Meerstad biedt plaats aan 400 auto’s

Er komt een nieuw Park+Ride-terrein (P+R) net buiten de oostelijke ringweg ter hoogte van Meerstad. Het terrein biedt ruimte aan 400 auto’s. Het krijgt een OV-halte, fietsenstallingen en andere voorzieningen voor reizigers.


Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe terrein is onderdeel van de ontwikkeling van de Eemskanaalzone en de entree naar Meerstad. De nieuwe locatie is een volgende stap om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren, mede met het oog op de aanpak van de zuidelijke ringweg.

Succesvol alternatief

Parkeerterreinen zijn, in combinatie met een goede aansluiting op het netwerk van fietspaden en openbaar vervoer, van groot belang voor de bereikbaarheid van de stad. Ze blijken een succesvol alternatief voor reizen met de auto tot in het hart van de (binnen)stad. P+R-voorzieningen zorgen volgens B&W voor minder auto’s en meer leefbaarheid.

Medio 2016

Het nieuwe P+R terrein komt op een bedrijventerrein te liggen aan de rand van Meerstad. Locatieonderzoek heeft uitgewezen dat dit de beste plek is voor het nieuwe terrein. P+R Meerstad is naar verwachting medio 2016 klaar om in gebruik genomen te worden.