bereikbaarheid-verkeer

23 nov 2016, 10:10

Mobiele fietsenmaker repareert fietsverlichting op route Groningen-Hoogezand

Mobiele fietsenmaker repareert fietsverlichting op route Groningen-Hoogezand

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gaan controleren of de verlichting van fietsers op de route Hoogezand-Groningen in orde is. Fietsers die hun verlichting goed op orde hebben, krijgen een beloning. Voor fietsers met kapotte verlichting staat er een mobiele fietsenmaker langs de weg, die ter plekke de verlichting kan repareren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fietsverlichtingsacties worden georganiseerd in verband met de verbetering van de Fietsroute tussen Hoogezand en Groningen. De eerste actie is op woensdag 23 november, van 16.00 uur tot 19.00 uur, bij hotel-restaurant Van der Valk Westerbroek. In december volgen nog twee van dergelijke acties.

Naast de controleacties is er begin november ook een aantal green graffiti-afbeeldingen met de ‘Fiets Verlicht’-boodschap op de fietsroute aangebracht. Deze tekeningen zijn van milieuvriendelijke krijtverf en verdwijnen vanzelf weer door regen en slijtage.

De fietsverlichtingsacties zijn onderdeel van het project Fietsroute Hoogezand-Groningen. De projectpartners provincie Groningen, gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en Fietsersbond willen de verkeersveiligheid op deze route proberen te verbeteren.

Meer informatie over de fietsroute Groningen-Hoogezand is te vinden op Facebook en Twitter.