Bereikbaarheid & Verkeer

Mobiel parkeren vanaf 2 januari ook mogelijk in Haren

Vanaf 2 januari 2015 kunnen automobilisten met Parkmobile ook in Haren achteraf parkeergeld betalen via hun mobiele telefoon. Dit kan via de Parkmobile Parkeer App, bellen of sms.


Leestijd: 1 minuut

Mobiel parkeren vanaf 2 januari ook mogelijk in Haren
Mobiel parkeren vanaf 2 januari ook mogelijk in Haren

Bij Parkmobile start de parkeerder zelf de parkeertijd via bellen, sms of de Parkmobile Parkeer App. Bij vertrek stopt de gebruiker de parkeertijd weer net zo eenvoudig.

De parkeerder betaalt alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. Ongemak bij de parkeermeter is verleden tijd en parkeerboetes worden voorkomen. Aan de hand van het kenteken kan de parkeercontroleur zien dat de auto betaald geparkeerd staat met Parkmobile. Gebruikers kunnen optioneel ook zelf de eindtijd van de parkeeractie instellen. Op deze manier loopt de parkeertijd nooit langer door dan de gebruiker zelf vooraf heeft ingesteld.

Mobiel parkeren sterk in opkomst

Automobilisten kunnen in ruim 130 Nederlandse en Belgische steden achteraf betalen voor parkeren via de mobiele telefoon. “In de afgelopen 1,5 jaar hebben meer dan 50 steden zich aangesloten bij Parkmobile. Het succes van deze groei zit hem in de eerlijke en makkelijke afrekenmethode”, aldus Allard Hansma, Marketing Manager Parkmobile: “Bij Parkmobile betaalt de automobilist parkeergeld achteraf en dus niet meer te veel.” 

Andere aanbieders

Naast Parkmobile zullen ook andere mobiele parkeerproviders hun diensten gaan verlenen in Haren.