bereikbaarheid-verkeer

21 nov 2016, 11:11

Met Shuttlebus onbezorgd van Groninger binnenstad naar vliegveld Eelde

Met Shuttlebus onbezorgd van Groninger binnenstad naar vliegveld Eelde

‘Waar zal ik de auto parkeren wanneer ik naar Groningen Airport Eelde ga? En wat gaat dat kosten?’ Sinds september van dit jaar hoeven vakantiegangers die via Eelde reizen zich over deze vragen geen zorgen meer te maken. Ze kunnen nu goedkoop rechtstreeks met een speciale bus  naar Eelde, en hoeven zich dus geen zorgen te maken over parkeerproblemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is te danken aan een nieuwe shuttlebus (lijn 100) tussen Groningen Airport Eelde en de Groningse binnenstad  De shuttlebus sluit aan op de inkomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, het Zuiderdiep en de Grote Markt.

 

Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus voor 5 euro per enkele reis. Ook reizen met de OV-chipkaart is toegestaan in de shuttlebus.

 

De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op de website van Groningen Airport Eelde: www.groningenairport.nl

De shuttle bus is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen. De busverbinding wordt uitgevoerd door Qbuzz.