bereikbaarheid-verkeer

24 jan 2018, 09:09

Meeuwerderbaan tot aan Meeuwerderweg afgesloten voor verkeer

Meeuwerderbaan tot aan Meeuwerderweg afgesloten voor verkeer

De Meeuwerderbaan tot de Meeuwerderweg is tot 16 februari afgesloten voor verkeer. Het 'gouden fietstunneltje' tussen De Linie en de Oosterpoort gaat vanaf eind maart definitief dicht. Dat heeft te maken met werkzaamheden ter voorbereiding van de aanleg van een tijdelijke weg door Combinatie Herepoort bij de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat. Een en ander meldt de website www.aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sloop voormalige toerit

 

Vanaf half februari begint Combinatie Herepoort met het slopen van de voormalige toerit naar de zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden duren naar verwachting zo'n acht weken.

 

Bouw tijdelijke weg

 

Eind maart wordt gestart met de bouw van de tijdelijke weg, zo is de planning. Daarvoor wordt bij de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat een constructie aangelegd van een verstevigde grondwal. Deze grondwal is acht meter breed en tien meter hoog en sluit aan op de bestaande zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden zijn halverwege juni afgerond.

 

Gouden fietstunneltje

 

Het ‘gouden fietstunneltje’ tussen De Linie en de Oosterpoort gaat vanaf eind maart definitief dicht. Fietsers kunnen gebruik maken van het Oude Winschoterdiep en de Verlengde Lodewijkstraat.

 

Bron: Aanpak Ring Zuid