bereikbaarheid-verkeer

21 jul 2017, 08:08

Meer Qliners naar Assen en Stadskanaal

Meer Qliners naar Assen en Stadskanaal

De Qliners tussen Groningen, Assen en Stadskanaal gaan vanaf eind dit jaar vaker rijden. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer. De dienstregeling laat verder zien dat er dubbeldekkers worden ingezet op het traject Emmen-Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe dienstregeling gaat op 10 december dit jaar in.

Volgens het OV-bureau Groningen Drenthe is het aantal busreizigers de afgelopen jaren flink toegenomen, zowel in de Q-link (tussen regio en stad) als de Qliner (tussen de steden). Om dit op te vangen gaan Qliner 309 tussen Assen en Groningen en Qliner 312 tussen Stadskanaal, Gieten en Groningen vaker rijden. Op Qliner 300 tussen Emmen en Groningen worden vijf dubbeldekkers ingezet die elk twee keer zoveel passagiers kunnen vervoeren als de huidige Qliners.|

Q-link lijnen 5 en 6 gaan vaker rijden om de drukte in de spits op te vangen. Q-link 5 gaat van P+R Meerstad doorrijden naar de nieuwe wijk Ter Sluis in Meerstad en richting Harkstede. De verbinding van Siddeburen naar Groningen wordt versneld en gaat ieder half uur rijden. Tussen Groningen en Zuidhorn worden op Q-link lijn 1 en 2 met ingang van de nieuwe dienstregeling alleen nog maar elektrische bussen ingezet. De sterk groeiende streeklijn 65 (Zoutkamp - Winsum - Groningen) gaat overdag op werkdagen elk half uur rijden.