bereikbaarheid-verkeer

11 sep 2014, 14:02

Maatregelen voor betere bereikbaarheid Martini Ziekenhuis

De gemeente gaat de Boerhaaverotonde toch niet vervangen door een kruising met verkeerslichten. In plaats hiervan komen er een aantal andere maatregelen om de bereikbaarheid van het Martini Ziekenhuis te vergroten, zo meldde de gemeente Groningen. Die maatregelen moeten de doorstroming tussen het ziekenhuis en de A7 verbeteren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is extra noodzakelijk omdat er na de aanpak Ring Zuid meer verkeer over de Laan Corpus den Hoorn gaat rijden.

 

Er komt een bypass langs de Boerhaaverotonde waardoor verkeer van de A7 makkelijker het ziekenhuis kan bereiken. Ook is het in de toekomst mogelijk linksaf te slaan vanaf het zuidelijke gedeelte van de Paterswoldseweg richting de A7. Verder trekt de gemeente de parallelle wegen aan de voorzijde van het ziekenhuis door richting de Paterswoldseweg.

 

Ook komt er een ‘knip’ in de Van Swietenlaan waardoor auto’s niet meer vanuit het zuiden naar de Boerhaavelaan kunnen rijden. Daarnaast moet de doorstroming op enkele nabijgelegen kruisingen verbeteren door de verkeerslichten beter in te stellen. Tot slot past de gemeente de borden aan de nieuwe situatie aan.

 

De werkzaamheden moeten nog vóór de aanpak van de ringweg klaar zijn. Het oorspronkelijke plan voor verkeerslichten op de Boerhaaverotonde sneuvelde omdat dit de doorstroming onvoldoende zou bevorderen en duur zou uitvallen.