bereikbaarheid-verkeer

14 sep 2016, 11:11

Low Car Diet: Groningse bedrijven worden uitgedaagd om ‘groene’ kilometers te maken

Low Car Diet: Groningse bedrijven worden uitgedaagd om ‘groene’ kilometers te maken

Bedrijven en medewerkers in Groningen kunnen in oktober en november meedoen aan een wedstrijd om 30 dagen lang de reis van en naar het werk zo duurzaam mogelijk af te leggen. Het gaat om de Groningse editie van Low Car Diet, die wordt georganiseerd door Urgenda en Groningen Bereikbaar. Opgeven voor de wedstrijd kan nog tot 1 oktober.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Low Car Diet loopt van 10 oktober tot en met 9 november. Tijdens die periode gaan de deelnemers de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden. De wedstrijd stimuleert medewerkers om andere, duurzame vormen van vervoer te testen zoals e-bikes, het openbaar vervoer en elektrische deelauto’s. Om minder kilometers te maken is thuiswerken een optie.

Aan de vorige editie van het Low Car Diet, in april van dit jaar, deden zo’n 400 medewerkers van 11 bedrijven en instellingen mee. De bedrijven konden winnen in de categorieën ‘schoonst reizende bedrijf’ en ‘grootste verbeteraar’. De Hanzehogeschool eindigde in beide categorieën op de eerste plaats. 

De medewerkers van de hogeschool reisden in april 58 procent schoner en bespaarden 278 kilo CO2. In totaal hebben de deelnemende bedrijven tijdens de vorige wedstrijd 50 procent minder met de auto gereden in de spits, 17 ton minder CO2 uitgestoten en 16 procent minder reiskosten gemaakt.

Verschillende bedrijven hebben zich al aangemeld voor de komende editie van de duurzame wedstrijd. Daarbij gaat het onder andere om DUO, RDW en Royal HaskoningDHV. Ook verkeerswethouder Paul de Rook heeft toegezegd mee te zullen doen.

Het Low Car Diet wordt ondersteund door Groningen Bereikbaar. Volgens de organisatie leidt anders werken en reizen ook tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van de stad tijdens grote projecten als de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Opgeven voor de wedstrijd kan hier.