bereikbaarheid-verkeer

01 jul 2016, 10:10

Leerlingen denken mee over bushalte van de toekomst

Leerlingen denken mee over bushalte van de toekomst

Aanstaande maandagmiddag 4 juli om 15.15 uur presenteren tweedejaars leerlingen van het Technasium van het Praedinius Gymnasium uit Groningen 8 door hun bedachte ontwerpen voor de bushalte van de toekomst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In opdracht van de provincie zijn 23 leerlingen van het Technasium aan de slag gegaan om een ontwerp te maken voor de bushalte voor de toekomst bij P+R Kardinge, halte Boltbrug in Ten Boer en de halte Meeroevers in Meerstad. De jonge ontwerpers presenteren maandagmiddag hun acht ontwerpen in het provinciehuis. Hieruit kiest gedeputeerde Fleur Graper de drie beste ontwerpen.Bushaltes


De provincie en de Groninger gemeenten werken samen aan het verbeteren van de kwaliteit en de uitstraling van de bushaltes in de provincie. Omdat scholieren veel met het openbaar vervoer reizen is hen de vraag gesteld hierover mee te denken. Hierbij waren twee dingen belangrijk: het comfort (fijne plek om te wachten) en duurzaamheid (bijvoorbeeld materiaalkeuze en energie). Hoe hun goede ideeën terugkomen in het bushaltebeleid en ontwerpen voor bushaltes wordt nog bekeken.

 

(Foto: archief. Dus bovenstaande foto is niet het Groningse ontwerp, want dat moet nog gepresenteerd worden).