bereikbaarheid-verkeer

19 feb 2016, 09:09

Langer groen voor bezoekers evenementen

Langer groen voor bezoekers evenementen

Automobilisten die een evenement in MartiniPlaza of een voetbalwedstrijd in de Euroborg bezoeken, krijgen bij stoplichten langer groen. Het doel is dat het verkeer hierdoor beter doorstroomt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voorafgaand aan een groot evenement, zoals een basketbalwedstrijd van Donar, krijgen automobilisten vanaf de westelijke ringweg richting MartiniPlaza meer groen, zo meldt Groningen Bereikbaar. Na afloop, als iedereen weer huiswaarts keert, krijgt het verkeer vanaf MartiniPlaza richting de zuidelijke ringweg meer groen. Ook voor bezoekers van de Euroborg zijn de groentijden na een wedstrijd ruimer ingesteld. Het gaat om de verkeerslichten aan de Boumaboulevard en het Europaplein richting de A7. Verkeer vanaf de Bornholmstraat en de Lübeckweg richting het Julianaplein kan eveneens extra doorrijden.

Eerder hadden automobilisten voor en na grote evenementen ook al langer groen, maar nu zijn de verkeerslichten beter op elkaar ingesteld en kunnen de stoplichten op afstand - in de verkeerslichtencentrale van Live Traffic Groningen - ingesteld worden. Eerder moest dat ter plekke handmatig.