Bereikbaarheid & Verkeer

Laatste betonstort verbindingsbogen markeert mijlpaal voor nieuwe Julianaplein

Na anderhalf jaar toewijding en inspanning is er een nieuwe mijlpaal bereikt op het Julianaplein: het betonwerk van de laatste verbindingsboog is voltooid. Beide verbindingsbogen op het Julianaplein zijn qua betonwerk nu helemaal klaar. De komende weken wordt nog gewerkt aan het afronden van de bogen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Aanpak Ring Zuid
Foto | Aanpak Ring Zuid

Hoofduitvoerder van het Julianaplein, Friso Jongeneel, is trots op het neergezette werk. “In augustus 2022 begonnen we met het storten van de eerste vloeren. Tegen kerst lagen er al acht vloerlagen klaar. En nu, bijna anderhalf jaar later, zijn beide tunnels voltooid qua betonwerk. Een mooie mijlpaal om bij stil te staan. We gaan de goede kant op”, vertelt Friso. Samen met een aantal collega’s keek hij toe hoe de laatste liters beton werden gestort.

Wat staat er nu nog op de planning?

Nu het betonwerk klaar is, zijn er nog een aantal stappen te gaan voordat de tunnel helemaal afgerond is.

Deze week wordt er gewerkt aan de verlichting en de technische installaties. Denk aan cameramasten om het verkeer veilig door de verbindingsboog te laten gaan. Ook worden de putten en afwatering gereed gemaakt en komen er barriers. Over twee of drie weken start het asfalteren van de weg door de verbindingsboog van Assen naar Drachten.

Ook op andere plekken van het Julianaplein wordt druk gewerkt aan de laatste werkzaamheden. Naar verwachting worden deze in de week van 18 tot 22 maart afgerond, zodat tijdens Operatie Ring Zuid het Julianaplein aangesloten kan worden. Vanaf de meivakantie zal het eindelijk mogelijk zijn om voor het eerst door de tunnel van Assen (A28) richting Drachten (A7) te rijden.