bereikbaarheid-verkeer

24 sep 2015, 10:10

Komend weekend voorlopig laatste afsluiting bij Reitdiepplein

Komend weekend voorlopig laatste afsluiting bij Reitdiepplein

In verband met frees- en asfalteringswerkzaamheden is er bij het Reitdiepplein komend weekend een afsluiting. De afsluiting betreft de verbinding Ring West naar N355 (Friesestraatweg richting Zuidhorn) en de verbinding van Ring Noord naar Ring West. Dat is dan voorlopig wel de laatste keer. Mogelijk kan er vrijdagavond wat geluidsoverlast ontstaan. Bedrijven blijven wel goed bereikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aankomend weekend - van vrijdag 25 september omstreeks 17.30 uur (afhankelijk van de avondspits eerder of later) tot maandagochtend 28 september 06.00 uur - is er wederom een weekendafsluiting gepland. Voorlopig even de laatste. De eerstvolgende is in het weekend van 24/25 oktober.

 

De afsluiting betreft de verbinding Ring West naar N355 (Friesestraatweg richting Zuidhorn) en de verbinding van Ring Noord naar Ring West. De omleidingsroute verloopt via de op-/afrit Zonnelaan en op-/afrit Uilkensweg. Daarmee dus niet door woonwijken.  

 

De aannemer heeft het komende weekend een zeer krappe planning. Op het programma staan o.a. frees- en asfalteringswerkzaamheden. Om zo min mogelijk in het weekend in de nachtelijke uren te werken, is er besloten om vrijdag zo snel mogelijk na de middagspits te starten met de freeswerkzaamheden. De planning is dat dit rond middernacht afgerond is. Eventueel worden de laatste freeswerkzaamheden zaterdagochtend afgerond. Er kan dus met name vrijdagavond geluidsoverlast ontstaan. 

Er worden een aantal maatregelen getroffen om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, maar er blijft sprake van geluid(overlast).

 

Nadere informatie over de werkzaamheden treft u aan op de website:

http://www.ringgroningen.nl/noordzeebrug/reitdiepplein