bereikbaarheid-verkeer

28 aug 2015, 10:10

Na het weekend op meerdere plekken in Stad verkeershinder

Na het weekend op meerdere plekken in Stad verkeershinder

Het verkeer op de Groningse Ringweg moet na het weekend op verschillende plekken rekening houden met hinder. Er wordt onder andere aan de weg gewerkt ter hoogte van de afslag Beijum-Noord en ook wordt gestart met de werkzaamheden aan het Reitdiepplein, waar de Ring Noord en de Ring West bij elkaar komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij Beijum-Noord wordt gestart met afrondende werkzaamheden. Volgende week zullen daardoor minder rijbanen beschikbaar zijn. Dit kan vooral tijdens de spits zorgen voor overlast.

Reitdiepplein

Vanaf maandag 31 augustus starten de werkzaamheden rondom het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein). Automobilisten dienen alert te zijn op een gewijzigde verkeerssituatie. Zo is vanaf komend weekend overstekend wegverkeer tussen de Hoogeweg (paralleweg Friesestraatweg) en de afrit/oprit niet meer mogelijk.

Met name in de maand september zal er sprake zijn van enkele omleidingsroutes en weekendafsluitingen. Voor de omgeving zal er af en toe geluidsoverlast optreden. Voor fietsers zijn er geen wijzigingen, aldus de projectorganisatie.

Het knooppunt zal in september tweemaal een weekend worden afgesloten om de werkzaamheden mogelijk te maken. Zowel tussen 4 en 7 september als tussen 25 en 28 september zijn er daarom omleidingen.

Meedenpad

Komend weekend starten ook de heiwerkzaamheden voor de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad over de Ring Oost, tussen de afslagen Kardinge en Beijum Zuid. Dit zou voor enige geluidsoverlast kunnen zorgen . Fietsers worden omgeleid via Kardinge en Beijum-Zuid.

Voor een volledig overzicht van alle werkzaamheden aan de Groningse Ring, kijk op: www.ringgroningen.nl