Bereikbaarheid & Verkeer

Komend weekend aanplanten groen langs ringweg bij Corpus den Hoorn

Dit weekend wordt er groen aangebracht bij de zuidelijke ringweg in de buurt van Corpus den Hoorn. Daarom zijn voor het verkeer vanuit Hoogkerk/Drachten de afritten naar Corpus den Hoorn/Martini Ziekenhuis en naar de westelijke ringweg dicht. De afsluitingen beginnen vrijdagavond 12 januari (22.00 uur) en duren tot maandagochtend 15 januari (06.00 uur).


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

De zuidelijke ringweg krijgt een groene uitstraling. Langs beide zijden van de ringweg worden lindebomen geplaatst. In de middenberm komen rozenstruiken. Ook komen er geluidsschermen langs de ringweg met klimplanten. Eind vorig jaar is er ook al veel groen aangeplant bij de ringweg aan de oostkant van de stad. Nu gaan de vergroeningswerkzaamheden verder aan de westzijde.

Groningen-West

Verkeer op de A7 vanuit de richting Hoogkerk/Drachten kan dit weekend geen gebruikmaken van de afrit 36 Groningen-West. Dit verkeer wordt omgeleid via afrit 35 Hoogkerk. Via de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep kom je bij de westelijke ringweg van Groningen.

Corpus den Hoorn/Martini Ziekenhuis

Wil je dit weekend op de A7 vanuit Hoogkerk/Drachten richting Corpus den Hoorn, bijvoorbeeld naar het Martini Ziekenhuis, dan word je omgeleid via het Julianaplein en de A28.

In het rood de afsluiting van de twee afritten dit weekend. In het groen de omleidingsroutes. Afbeelding | Groningen Bereikbaar