Bereikbaarheid & Verkeer

Informatiebijeenkomst over Borgbrug in Wijkcentrum Het Dok

Hoe lang gaan de werkzaamheden aan de Borgbrug over het Eemskanaal nog duren? Welke hinder kunnen omwonenden nog verwachten? Deze, en andere vragen, komen aan de orde tijdens een informatiebijeenkomst over het herstel van de Borgbrug in Groningen op dinsdag 17 februari.


Leestijd: 1 minuut

Beschadigde Borgbrug wordt weggetakeld; wekenlange stremming
Beschadigde Borgbrug wordt weggetakeld; wekenlange stremming

Dan organiseert Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst vanaf ’s avonds acht uur in Wijkcentrum Het Dok aan de Kajuit 4 in Lewenborg. Bewoners en belangstellenden zijn er welkom.

Tijdens de bijeenkomst geven medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer toelichting op de werkzaamheden, de planning en de te verwachten hinder. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op 5 november 2014 voer een binnenvaartschip tegen de Borgbrug over het Eemskanaal. Door de aanvaring werden de brugklep en de draaipunten zwaar beschadigd. Vanwege de complexiteit van de schade heeft het onderzoek naar de ernst van de schade en de wijze van herstel van de brug meer tijd in beslag genomen dan verwacht. Ook moest onderzocht worden of de zwaar beschadigde brug hersteld of volledig vervangen moet worden. ‘We zijn blij dat de brug kan worden gerepareerd en niet hoeft te worden vervangen. Het laten maken van een nieuwe brugklep duurt namelijk al snel een jaar’, aldus Wilco Berga van Rijkswaterstaat.

Omleiding voor verkeer

Het wegverkeer kan tijdens het herstel van de brug gebruik blijven maken van de reeds ingestelde omleidingsroutes, die met gele borden zijn aangegeven.