bereikbaarheid-verkeer

10 apr 2018, 16:04

Info voor winkeliers over wegwerkzaamheden

Winkeliers, horecaondernemers en marktverkopers worden deze week persoonlijk geïnformeerd over de aanstaande werkzaamheden aan weg en spoor. De ondernemers krijgen een informatiepakket en tips over wat ze als ondernemer en werkgever kunnen doen tijdens de periode van hinder. Vanaf het komende hemelvaartweekend zijn er regelmatig stremmingen op de zuidelijke ringweg en andere wegen in en om de stad. Ook zijn er periodes waarin treinen niet rijden.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de Grote Markt was dinsdag de officiële aftrap van de actie. Ondernemer Elsa van Dijken van Maxime kreeg als eerste een informatiepakket uitgereikt. Ze kreeg het pakket uit handen van wethouder Paul de Rook, tevens bestuurlijk voorzitter van Groningen Bereikbaar, Eric Bos van Groningen City Club en Irene van der Velde van Koninklijke Horeca Nederland.

De actie is een initiatief van Groningse bedrijfsverenigingen, Groningen Bereikbaar en Marketing Groningen. In de ogen van de initiatiefnemers vervullen winkels en horecagelegenheden een belangrijke rol in de gastvrijheid van de stad en het informeren van bezoekers over de bereikbaarheid van Groningen. Het is daarom belangrijk dat ze zelf goed op de hoogte zijn.

De pakketten zijn ook beschikbaar voor ondernemers buiten de binnenstad. Ondernemers die het pakket gemist hebben kunnen deze afhalen bij de VVV op de Grote Markt in Groningen.