bereikbaarheid-verkeer

22 okt 2019, 11:11

Stremming van Hereweg leidt vooralsnog niet tot grote drukte (VIDEO)

Het afsluiten van de Hereweg bij het viaduct van de zuidelijke ringweg heeft vooralsnog niet geleid tot grote drukte. Dat laat de aannemer weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Hereweg is van 18 oktober tot en met 27 oktober (herfstvakantie) afgesloten ter hoogte van de onderdoorgang bij het viaduct in zuidelijke ringweg. In deze periode trilt de aannemer damwandplanken in voor de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt gebouwd. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hereweg gestremd. 

Voor auto- en fietsverkeer zijn omleidingsroutes uitgezet. De Hereweg blijft open voor hulpdiensten en lijnbussen. De werkzaamheden duren van vrijdagavond 18 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 28 oktober 05.00 uur. 

Omleiding voor autoverkeer

  • Autoverkeer vanuit Helpman richting het centrum wordt omgeleid via de Van Ketwich Verschuurlaan - A28 - afrit Centrum.
  • Autoverkeer vanaf de N7/A28 richting het centrum wordt omgeleid via de N7 en afrit 38 Groningen-Zuidoost.
  • Autoverkeer vanuit het centrum richting Groningen-Zuid/Helpman wordt omgeleid via de N7 - A28 - Van Ketwich Verschuurlaan of via Emmaviaduct - A28 - Van Ketwich Verschuurlaan.

De afrit Hereweg vanaf het Julianaplein blijft open voor verkeer richting Helpman. Richting het centrum is niet mogelijk. De afrit Hereweg vanuit de richting Hoogezand blijft open voor verkeer richting het centrum. Na 28 oktober kan het autoverkeer de Hereweg weer gewoon gebruiken, al is de weg dan wel een stukje opgeschoven richting het oosten.

Omleiding voor fietsers

Voor het fietsverkeer vanuit het centrum richting Helpman, is er een omleidingsroute via de Papiermolentunnel. Ook na 28 oktober geldt deze omleidingsroute voor fietsers. Deze omleidingsroute is tijdelijk, naar verwachting enkele maanden. Zodra het veilig kan, gaat het fietsverkeer over de busstrook onder het viaduct door. Fietsers vanuit Helpman richting het centrum kunnen de werkzaamheden gewoon passeren.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en over de situatie na 28 oktober vind je op de website van Aanpak Ring Zuid