bereikbaarheid-verkeer

09 aug 2019, 13:01

Herepoort wil volgende week ook 's avonds damwanden intrillen

Herepoort wil volgende week ook 's avonds damwanden intrillen

Als het aan aannemerscombinatie Herepoort ligt, wordt er volgende week bij de zuidelijke ringweg ook in de avonduren gewerkt aan het intrillen van damwanden. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het werk aan de damwanden verloopt niet zo voorspoedig als dat de aannemer had gehoopt. "We hebben opnieuw te maken gehad met materiaalpech. Op sommige plekken stuiten we bovendien op harde grond", legt Andre Bakema namens Herepoort uit. Afgelopen week werden 142 damwanden ingetrild, waarmee het totaal komt op 684. In totaal wil Herepoort deze zomer meer dan zo'n 840 planken intrillen. 

Harde deadline
De zuidelijke ringweg is nog twee weken in één rijrichting gestremd. Op maandag 26 augustus moet de weg weer open zijn. "Dat is een harde deadline", zegt Bakema. De laatste week van de stremming heeft de aannemer nog nodig om herstelwerkzaamheden aan de rijbaan te doen. Herepoort wil daarom volgende week het liefst alle planken hebben ingetrild. 

"We hebben het voornemen om volgende week in de avonduren extra te werken", aldus Herepoort. Een gemeentelijke ontheffing daarvoor is al binnen. "We zijn nu aan het uitzoeken of we voldoende personeel op de been kunnen krijgen om enkele heistellingen 's avonds aan het werk te zetten", aldus Bakema. "Zodra dat duidelijk is, gaan we omwonenden op de hoogte stellen. 

Meer overlast
Vorige week bleef de overlast van trillingen en geluid binnen de perken. Afgelopen woensdag en donderdag kwam het geluid met een gemiddelde van 83 en 81 decibel bij de Waterloobar aan de Waterloolaan boven de toegestane marges uit. "We gaan kijken of we met geluidswerende doeken de overlast kunnen verminderen", zegr Bakema. 

Meer meldingen
De geluidsoverlast zorgde ook voor dertig meldingen, achttien meer dan vorige week. Een verzoek voor een hotelovernachting en een verzoek voor alternatieve woonruimte werden goedgekeurd. Ook waren er veertien meldingen van trillingen en dat zijn er dertien meer dan vorige week. Herepoort kreeg ook tien nieuwe meldingen van schade. In totaal zijn er sinds het begin van het intrillen twaalf schademeldingen in behandeling genomen. De schade komt echter niet boven de 10.000 euro uit.