bereikbaarheid-verkeer

15 mrt 2016, 11:11

Grote ombouw zuidelijke ringweg start in 2017; drie biedingen ontvangen van gegadigden

Grote ombouw zuidelijke ringweg start in 2017; drie biedingen ontvangen van gegadigden

De grootste ombouw-operatie uit de Groningse geschiedenis. Zo mag je de opknapbeurt/ombouw van de zuidelijke ringweg wel omschrijven. Deze mega-klus gaat volgens planning in 2017 van start. Er hebben inmiddels drie gegadigden een bieding gedaan voor de opdracht om de zuidelijke ringweg om te bouwen. Dat meldt de website aanpakringzuid.nl .

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De planning is dat de opdrachtnemer in 2017 start met de ombouw van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden gaan zo’n vijf jaar duren. De vernieuwde weg kan volgens plan in 2020 in gebruik worden genomen. De definitieve oplevering is voorzien in 2021 of 2022.

Drie gegadigden hebben een bieding gedaan voor de opdracht om de zuidelijke ringweg om te bouwen. Rijkswaterstaat, de officiële opdrachtgever van de aanbesteding, gaat de drie biedingen nu bestuderen en vergelijken. In april 2016 bespreekt de Stuurgroep Aanpak Ring Zuid de gunning. De directeur-generaal van Rijkswaterstaat besluit daar vervolgens over.

Gegadigden
De aanbestedingsprocedure is eind 2014 gestart. Drie gegadigden zijn tot de procedure toegelaten. Alle drie partijen hebben nu een bieding gedaan. Het gaat om:

•    Combinatie BAVO, bestaande uit KWS Infra BV, Van Hattum en Blankevoort BV en BAM Infra BV
•    Combinatie Strukton - Mobilis VOF i.o., bestaande uit Strukton Civiel Project BV en Mobilis BV
•    Combinatie Herepoort i.o., bestaande uit Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Oosterhof Holman Infra BV, Koninklijke Sjouke Dijkstra BV, Roelofs Wegenbouw BV en Jansma Drachten BV

 

Meer informatie:

 www.aanpakringzuid.nl